Our team

image

Neem regie over jouw energie

Volledige controle over groene energie inkopen, verkopen, opwekken en opslaan

Pak netcongestie aan met innovatie! Het Shared Energy Platform stimuleert lokale energiehandel, creëert balans tussen vraag en aanbod, en biedt jou de kans om niet alleen financieel te profiteren maar ook om actief bij te dragen aan een stabielere, duurzamere toekomst. Doe mee met SEP en maak deel uit van de energierevolutie!

Onze geschiedenis

Sinds 2020 werken we aan een baanbrekende innovatie

Het Shared Energy Platform, gelanceerd in het voorjaar van 2020, is een direct resultaat van een baanbrekend innovatieproject met het Amsterdamse Havenbedrijf. Ons doel was om peer-to-peer elektriciteitslevering binnen de dynamische omgeving van de Amsterdamse haven te realiseren. We benutten het geavanceerde Entrnce softwareplatform van Alliander, waardoor we elke transactie gedetailleerd - per kwartier en ook per aansluiting - kunnen afrekenen en inzichtelijk maken. Zo krijg je helder zicht op alle transacties. En tonen we heel transparant aan wat het gebruik is van lokaal opgewekte stroom door alle producenten die op hetzelfde hoogspanningsnetwerk zijn aangesloten.

 1. Onze mijlpalen

  Na de initiële focus op bedrijven in de haven, breidden we in 2022 onze horizon uit en openden ons platform voor alle zakelijke klanten in Nederland. Nu, met een team van onafhankelijke energie-experts en als partner van het havenbedrijf, verzorgen we niet alleen de energie in- en verkoop van onze klanten, maar faciliteren we ook de handel in Garanties van Oorsprong (GvO's), leveren voorspellingsdiensten voor energieverbruik en -opwekking, en bieden we geavanceerde energie- en congestie managementdiensten.

 2. Onze visie

  Onze visie is helder: om de transitie naar duurzame energie te versnellen en duurzaam opgewekte energie maximaal te benutten moeten we het netwerk efficiënter gebruiken. Dat kan ook, door bedrijven hun transportcontract te laten delen. Dit maken wij mogelijk voor onze klanten. Of ze nu groot of klein zijn, individueel of in coöperaties, SEP maakt het voor ieder bedrijf heel simpel om lokaal opgewekte groene energie onderling te verhandelen. Daar worden bedrijven ook financieel beter van!

 3. Onze missie

  Onze missie? Zelf energieleverancier worden mogelijk maken, eerst voor bedrijven en later ook voor consumenten. We ondersteunen je met een duidelijk en transparant abonnement voor onze diensten, zonder verborgen verdienmodellen in energiehandel. Geen extra kosten voor shaping, profielen of onbalans – slechts heldere, kwartierlijkse inzichten in je energiekosten en -opbrengsten, allemaal overzichtelijk gepresenteerd in je maandelijkse factuur.

image

In de snel veranderende wereld van duurzame energie is er een groeiende behoefte aan flexibiliteit, autonomie en lokale optimalisatie. Shared Energy Platform speelt in op deze behoefte door bedrijven in staat te stellen hun eigen energieleverancier te worden. Maar wat betekent dat precies en hoe helpt het de energietransitie?

Lees verder..

Ontmoet ons team

Peter

Peter Molengraaf

Directeur
Robin

Robin Schipper

Founder
Ram

Ram Behari

Chief Commercial officer (CCO)
Angela

Angela van Heek

Business Developer
Constantijn

Constantijn Molengraaf

Data engineer / Lead invoicing
stijn-te-strake-d7mKQgFYVHY-unsplash

Onze kwalificaties

 • Zakelijke Energieleverancier: Shared Energy Platform is geregistreerd als zakelijke energieleverancier, wat ons de mogelijkheid biedt om onze klanten te ondersteunen bij het zelf in- en verkopen van energie. We staan ook klaar om onze klanten hierin volledig te ontzorgen. Met de implementatie van de nieuwe Europese wetgeving zullen we evolueren naar "Energy Sharing Operator", een benaming die nauwkeuriger weergeeft hoe we waarde toevoegen voor onze klanten.
 • Congestion Service Provider (CSP): Als een van de eerste marktpartijen heeft TenneT, onze landelijke netbeheerder, het Shared Energy Platform erkend als Congestion Service Provider. Deze erkenning stelt ons in staat om actief congestiemanagement oplossingen aan te bieden voor onze klanten. Bijvoorbeeld specifiek voor de energiecoöperatie van ondernemers in de Amsterdamse haven, voor wie wij het verbruik van alle leden monitoren om te zorgen dat dit binnen de grenzen van zowel het eigen transportcontract (ATO) als de groepstransportovereenkomst blijft.
 • Vergunning energielevering: Vanaf 1 september 2024 bieden we samen met onze vergunningspartner ook energiecontracten aan kleinverbruikers aan.
TenneT logo

Een transparante toekomst

Word vandaag nog deel van de energierevolutie die Shared Energy Platform in gang zet!

We helpen je graag verder